Янукович не хоче, щоб Захід лишив його наодинці з Путіним - екс-посол США в Україні (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович не хоче, щоб Захід лишив його наодинці з Путіним - екс-посол США в Україні (ВІДЕО)

878
Згортання демократії в Україні може призвести до кризи Української державності. Про це у п’ятницю у Вашингтоні говорили учасники дискусії «Україна перед критичними викликами», яка пройшла в Інституті Брукінгса.
Доповідачами виступили провідні американські аналітики, які підбили підсумки роботи груп експертів, які аналізували виклики, які стоять перед Україною в сферах національної безпеки, енергетичної безпеки, освіти та національної ідентичності.
На думку доповідачів, джерело нинішніх проблем України знаходиться в самій країні, а можливості впливу на ситуацію з боку Заходу є обмеженими.
За словами колишнього посла США в Україні, аналітика Інституту Брукінгса Стівена Пайфера, згортання демократії в Україні може обернутися кризою держави. Через погіршення відносин з Європою та США, Київ залишиться на одинці із Росією, яка налаштована підпорядкувати Україну своєму впливу.
Відповідаючи на питання, Пайфер заявив, що уряд України блефує у відносинах із Заходом, коли удає, що готовий зблизитись із Росією, якщо Європа та США наполягатимуть на своєму. Думка української влади, що геополітична важливість України примусить Захід закрити очі на події в Україні, помилкою.
“Для українського уряду, для Януковича та його кола, зближення з Росією – поганий крок в загальноекономічному вимірі, у вимірі особистого бізнесу. Це також поставить під удар і суверенітет країни. “Поступки” Заходу нічим таким Януковичу не загрожують. Тож, якщо Захід розуміє ситуацію, то назве позицію Януковича блефом”, – говорить Пайфер.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас