Тернопіль витратить на енергоефективність 15 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тернопіль витратить на енергоефективність 15 млн євро

Кредит&Депозит
495
“Тернопільміськтеплокомуненерго” отримав 15 млн євро на реалізацію пілотного проекту з підвищення енергоефективності комунальних систем тепловодопостачання, повідомили УНН у прес-службі Держенергоефективності.
Грант у розмірі 5 млн євро надав Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Е5Р). Ще 10 млн євро у вигляді позики надав ЄБРР. Кредит надано на 13 років під 5,9% річних.
Як зазначив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек, “кредит надається для підвищення енергоефективності, скорочення споживання газу і електроенергії, поліпшення якості надання послуг з опалення та гарячого водопостачання”. Зокрема, буде введено в дію котел на біопаливі, об’єднаний з установкою конденсації паливних газів, індивідуальні теплові пункти для кожного будинку, диспетчерсько-моніторингові системи.
Головний менеджер Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Е5Р) Андерс Лунд переконаний, що реалізація даного проекту дозволить Тернополю щорічно економити близько 3 млн. євро. За підрахунками мера міста Сергія Надала, після реалізації проекту споживання газу Тернополем зменшиться приблизно на 12,7 млн. м³ на рік, економія тепла складе 32,400 Гкал/рік, електроенергії – 2,540 МВт* год/рік, а обсяг викидів СО2 зменшиться на 27,000 тонн.
Нагадаємо, в лютому цього року аналогічний договір про надання 15 млн євро на реконструкцію та модернізацію інфраструктури теплопостачання був підписаний між ЄБРР, Фондом E5P і “Житомирміськтеплокомуненерго”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас