Люди з низьким IQ нещасніші від розумних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Люди з низьким IQ нещасніші від розумних

3011
Британські вчені заявили, що не надто розумні люди відчувають себе більш нещасними, ніж розумні.
Дослідження, в якому взяли участь 6 тис. 870 добровольців, показало, що великий вплив на самопочуття людини роблять рівень доходу (люди з низьким рівнем IQ займають не найбільш прибуткові посади) і проблеми з психічним здоров’ям.
Спеціалісти з Університетського коледжу Лондона ставили піддослідним різні питання (наприклад, “Чи вважаєте Ви себе дуже щасливим, цілком щасливим або не дуже щасливим?”), оцінювався також рівень вербального IQ.
Найщасливішими себе почували люди з рівнем IQ 120-129 балів (43%), а от серед нещасних переважали люди з рівнем IQ 70-79 балів.
Як зазначають автори дослідження, люди з низьким інтелектом мають низькооплачувану роботу, відрізняються слабким здоров’ям і не в змозі впоратися з повсякденними справами. Все це приводить до стресу, депресії і до незадоволеності своїм життям.
“Існує доказ того, що довгострокові інтенсивні стратегії, спрямовані на дітей із соціально неблагополучних верств, можуть справити позитивний вплив не тільки на рівень IQ, але і на їхні життєві можливості. Такі заходи можуть бути дорогими, але початкові витрати будуть компенсовані майбутніми вигодами, такими як зменшення залежності від державних допомог та поліпшення психічного і фізичного здоров’я”, – коментують вчені.
Доктор Джонатан Кемпіон з організації The South London and Maudsley NHS Foundation Trust зазначив, що дане дослідження було особливо корисним, оскільки в ньому визначено деякі фактори, які опосередковує зв’язок між IQ і відчуттям щастя, а також запропоновані заходи щодо попередження зниження показника IQ.
Нагадаємо, раніше американські вчені знайшли генетичну причину того, що жінки, згідно зі статистичними даними, в цілому значно частіше від чоловіків відчувають себе щасливими.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас