Янукович підрахував, що для розвитку регіонів потрібно 16 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підрахував, що для розвитку регіонів потрібно 16 млрд грн

Казна та Політика
295
Для інвестиційного розвитку регіонів у 2013 р. необхідно 16 млрд грн, що на 20% перевищує показники 2012 р. Про це президент України Віктор Янукович заявив під час урочистого зібрання, присвяченого 20-річчю створення Асоціації міст.
"Реальний ресурс для інвестиційного розвитку регіонів у 2013 р. повинен скласти близько 16 млрд грн, що буде на 20% більше від показників 2012 р. У перспективі необхідно наповнювати місцевий бюджет максимально можливою кількістю ресурсів. Податки до місцевого бюджету повинні платити всі. З метою розширення матеріальної бази самоврядування міст буде здійснена децентралізація бюджетної системи України", - заявив Янукович.
За його словами, перш все, буде збільшено частину податкових надходжень, які повинні отримувати міські бюджети, а так само буде розроблена більш прозора формула розрахунків міжбюджетних трансфертів, дотацій з держбюджету, виходячи з об'єктивних потреб місцевої влади: "Це дозволить зменшити корупційні ризики при здійсненні міжбюджетних відносин".
Крім того, за словами президента, в плани влади входить удосконалення нормативно-правової бази для залучення органами місцевого управління позабюджетних коштів, зокрема від залучення позик і використання комунального майна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас