Sony стане найбільшим акціонером Olympus — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony стане найбільшим акціонером Olympus

351
Японська Sony Corp. інвестує 50 млрд ієн ($645 млн) в Olympus Corp., одного з провідних світових виробників відеокамер і високоточної оптики, повідомляє агентство Bloomberg.
Угода пройде в два етапи: на першому Sony придбає 13,1 млн акцій Olympus по 1454 ієни за папір на загальну суму 19 млрд ієн до 23 жовтня. На другому етапі, який необхідно завершити до 28 лютого 2013 року, Sony викупить ще 21,3 млн акцій компанії на суму 31 млрд ієн.
У результаті угоди Sony отримає 11,46% акцій Olympus і стане її найбільшим акціонером.
Olympus відновлюється після торішнього скандалу з маніпулюванням звітністю, в результаті якого їй довелося змінити все керівництво. Компанія планує збільшити показник відношення акціонерного капіталу до загального обсягу активів до понад 30% до березня 2017 року, в порівнянні з 2,2% на кінець червня цього року.
"Дві компанії можуть домогтися синергетичного ефекту в своїх операціях, крім того, вироблені Sony датчики зображення можна буде використовувати в ендоскопах, випускаються Olympus, - відзначає аналітик Barclays Plc в Токіо Юджі Фуджіморі. - Однак мине час, перш ніж їх спільний бізнес продемонструє результати, оскільки нове медичне обладнання вимагає одержання схвалення регуляторів".
Sony і Olympus створять спільне підприємство з випуску медичного обладнання, в якому Sony буде належати 51%, Olympus - 49%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас