Боротьба України за свободу може чомусь навчити американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боротьба України за свободу може чомусь навчити американців

3409
Прагнення українців до свободи надихає значно сильніше, ніж дріб'язкові чвари президентської кампанії в США, зізнається оглядач і карикатурист The Los Angeles Times Девід Хорсі, який недавно побував в Україні.
Американські республіканці зображують справу так, ніби переобрання Обами - страшна загроза для свободи американців. "Хочете побачити справжню загрозу свободі? Приїжджайте в Київ", - пише Хорсі. "Через 20 років після того, як Україна вирвалася з задушливих обіймів Росії, через 8 років після того, як "помаранчева революція" пообіцяла справді демократичне суспільство, країна сповзає назад на орбіту Росії, а уряд Януковича утискає незалежну пресу, яка відважно закликає президента до відповіді", - йдеться в статті.
Олігархи намагаються монополізувати все, включаючи ЗМІ. Вони скуповують великі ЗМІ, душать критичну журналістику і не залишають достатнього місця на рекламному ринку для незалежних видань і телерадіокомпаній, пише автор. До статті додається карикатура: два огрядні пани - Янукович і хтось лисий в окулярах - утискають кволого чоловічка в джинсах, що сидить між ними на лавці.
Тим часом уряд намагається проштовхнути закон про кримінальну відповідальність за наклеп. "Оскільки визначення "наклепу" буде давати уряд, це завадить усім, крім найхоробріших журналістів, розслідувати і викривати корупцію та службові зловживання серед владних лідерів", - вважає автор.
В Україні Хорсі часто запитували, чи піддавалися його роботи в США цензурі, чи були у нього проблеми через те, що він різко висловлював свою думку. "Я відповідаю, що в США закон на моєму боці: Перша поправка [про свободу слова - Ред.] сильніша від будь-якого уряду". Хорсі пише, що радив українцям не впадати у відчай і продовжувати боротьбу за свободу.
e17fd30-lat-na-tt-ukraines-struggle-20120927-001
Фото: The Los Angeles Times
Девід Хорсі
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас