Fitch знизило прогнози зростання ВВП Китаю та Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило прогнози зростання ВВП Китаю та Індії

277
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогнози зростання ВВП Китаю та Індії на 2012 рік, відзначивши, що обидві країни змушені протистояти погіршенню перспектив світової економіки, при цьому, не готові або не мають можливості вжити у відповідь заходи у тому ж обсязі, як і в 2009 році.
Прогноз зростання ВВП КНР на поточний рік знижений до 7,8% з 8%, Індії - до 6% з 6,5%, зазначається в огляді Fitch.
Негативний вплив на темпи підйому китайської економіки чинить ослаблення зростання експорту, а також вжиті урядом країни заходи для стримування інфляції після кредитного буму 2009-2010 рр.
За оцінками Fitch, спад ділової активності в будівельному секторі КНР скоротить показник зростання ВВП КНР в 2012 році на 0,8 відсоткового пункту. Експерти агентства очікують ухвалення урядом країни лише мінімальних стимулюючих заходів, якщо не відбудеться істотного погіршення ситуації на ринку праці.
Fitch не очікує "жорсткої посадки" китайської економіки, враховуючи, що уряд має можливості для вживання заходів бюджетної і кредитно-грошової політики в разі потреби.
Прогноз для економіки Індії залишається складним, відзначають експерти агентства.
Обсяг інвестицій в економіку країни збільшився лише на 0,7% у другому кварталі 2012 року відносно того ж періоду роком раніше. Побоювання, що зберігаються щодо економічної та інвестиційної політики індійського уряду, ймовірно, позначаються на рівні ділової довіри, йдеться в огляді.
Можливість схвалення урядом заходів у відповідь на ослаблення економічного зростання обмежена високою інфляцією в країні, бюджетним дефіцитом і значним держборгом, відзначає Fitch.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас