Молдова увійде до ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова увійде до ЗВТ

415
Парламент Молдови ратифікував сьогодні угоду про зону вільної торгівлі в Співдружності незалежних держав, підписану 18 жовтня 2011 р. в Санкт-Петербурзі, повідомляє БЕЛТА. За затвердження відповідного закону проголосували одноголосно всі присутні на засіданні 96 депутатів.
Всього в парламенті Молдови працює 101 депутат. Раніше віце-прем'єр, міністр економіки Молдови Валерій Лазер повідомляв, що положення статей нового договору про зону вільної торгівлі в СНД базуються на нормах і правилах Світової організації торгівлі (СОТ). У документі зафіксовані всі існуючі на сьогодні вилучення з режиму вільної торгівлі та закріплена домовленість про нерозширення його переліку і незбільшення ставок мит, а також зафіксовані дати скасування існуючих на сьогодні вилучень з режиму вільної торгівлі з імпорту.
Обумовлено, що протягом півроку після вступу договору в силу його учасники розпочнуть переговори щодо поетапного скасування експортних мит. Згідно з новою угодою, скорочується кількість чинних угод (багатосторонніх і двосторонніх), якими сьогодні керуються держави СНД.
Одним із важливих положень договору є закріплення в ньому механізму вирішення спорів у відповідності з процедурами СОТ, визначення порядку вирішення інших питань, що становлять взаємний інтерес.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас