Прем'єр-міністра Великобританії просять ухвалювати рішення про вступ до ЄС тільки після референдуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністра Великобританії просять ухвалювати рішення про вступ до ЄС тільки після референдуму

367
Бернард Дженкін, "євроскептик" і голова управління держадміністрації Палати Громад Великобританії, заявив, що уряд не повинен займати пасивну позицію тоді, коли Франція і Німеччина вирішили об'єднати Європу для подолання кризи.
Прем'єр-міністр Девід Кемерон найближчим часом планує виступити в парламенті з промовою з "європейського питання". На його думку, з референдумом потрібно почекати, поки єврокриза розсіється, щоб глибше вивчити ситуацію в Європі.
"Ми не можемо чекати і дозволити розвинутися Європі. Ми не можемо визначити вектор Європи, але ми можемо визначити наші відносини з Європою. Більшість жителів Британії не хочуть бути біля центру ЄС, - упевнений Бернард Дженкін. - Відносини з європейськими партнерами є конструктивними, але я не вважаю, що наші громадяни хочуть, щоб Європа визначала наші закони. Нам потрібно визначити якісь рамки, повернути заощаджені витрати".
Солідарний з колегою і Лорд Мандельсон (екс-член Кабінету міністрів і Єврокомісар), але вважає, що референдум з об'єднання Європи потрібен через 5-10 років, коли мине криза і коли буде визначатися майбутнє Британії в ЄС "коли ситуація в Євросоюзі буде нагадувати таку, коли центрові держави вирішують політичні та інші питання, а решта країн дрейфують навколо них".
Нагадаємо, що 19 вересня на спеціальному саміті ЄС у Варшаві щодо майбутнього Євросоюзу голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу запропонував створити Сполучені Штати Європи зі своїм єдиним президентом, парламентом, армією, центробанком. Такі кроки до об'єднання, на думку Баррозу, значно допоможуть подолати кризу, яка роздирає Європу.
Додамо, що такі заяви про супердержаву розбурхали "євроскептиків" і супротивників мультикультуралізму.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас