Україна оскаржила 3-мільярдний борг перед РФ, який виник через справу Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна оскаржила 3-мільярдний борг перед РФ, який виник через справу Тимошенко

Енергетика
812
Міністерство юстиції України подало апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Києва про виплату понад 3,1 млрд грн Міністерству оборони Російської Федерації боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України". Про це повідомила прес-секретар міністра юстиції.
"Мін'юст подав апеляційну скаргу 25 вересня в Київський апеляційний господарський суд", - повідомила прес-секретар міністра юстиції.
Нагадаємо, Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ, зобов'язавши уряд України виплатити більше 3,2 мільярда гривень (405,5 мільйона доларів) боргу "Єдиних енергетичних систем України" (ЄЕСУ), який утворився в 1990-і роки, коли корпорацію очолювала Юлія Тимошенко. Колишній прем'єр України Павло Лазаренко, який зараз відбуває покарання в США за відмивання грошей, дав Міноборони РФ письмові гарантії погашення цього боргу. Мін'юст України заявив в четвер про намір оскаржити рішення суду.
Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до семи років позбавлення волі за перевищення влади при підписанні в 2009 році газової угоди з РФ, зараз відбуває покарання в жіночій колонії в Харкові (з травня перебуває на лікуванні в Харківській лікарні). В кінці березня в Київський районний суд Харкова було передано другу справу проти Тимошенко, яка стосується її діяльності на чолі корпорації "Єдині енергетичні системи України" у другій половині 1990-х років. Вона підозрюється у фінансових махінаціях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас