На що вистачить 20 євро в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що вистачить 20 євро в Європі

9334
Щоб показати різницю в цінах на одні й ті ж товари в 17-ти країнах єврозони, репортери журналу Business Insider провели дослідження, в якому спробували купити товарів на 20 євро. У результаті виявилося, що пити каву в Португалії набагато дешевше, ніж, наприклад, у Греції.
Журналісти стверджують, що на Піренейському півострові на ці гроші можна випити 35 чашок кави, тоді як на Балканському - тільки сім. Там же, в Португалії, в барі можна дозволити собі набагато більше пива, ніж у Словаччині. Навіть з купівлі червоного вина Португалії немає рівних, вона випереджає Італію за доступністю мінімум в чотири рази.
Якщо ж відправлятися за пивом в супермаркет, то краще це робити у Словаччині, де на 20 євро можна придбати цілих 20 літрів. Для порівняння, в Італії на ту ж суму купити вийде не більше 6 літрів.
Любителям сиру Камамбер набагато вигідніше відвідувати магазини Бельгії, ніж Словенії, де ціни в два рази вищі (3 кг проти 1,6 кг).
Оливкова олія набагато дешевша в Іспанії, ніж в Словенії. При бажанні максимально розумно витратити 20 євро на цей продукт, краще віддати перевагу 7 літрам іспанського віджиму, а не двом літрам конкурента.
Найдешевший чай - на Мальті, де за 20 євро можна придбати 704 пакетики, що набагато вигідніше від цін в Австрії (242 пакетики). На Мальті ж був відзначений і найнижчий рівень вартості друкованих видань - 30 газет проти, наприклад, 11 газет на Кіпрі. Втім, найдешевші газети в Британії, яка не входить в зону євро.
У громадському транспорті найвигіднішою залишається Словаччина, де на двадцятку можна купити 7-8 квитків. В Ірландії цієї суми вистачить лише на дві поїздки.
Найбільш комфортною для курців є Естонія. За 20 євро можна з легкістю купити 10 пачок сигарет, в той час як в Ірландії - не більше 2 або 3.
Ірландія взагалі виявилася найдорожчою країною в зоні євро: там, наприклад, на 20 євро можна купити всього 7 упаковок яєць, тоді як на Мальті - 16.
Якщо ж за покупками ви вирішили відправитися на таксі, то лідером за вигодою є все та ж Португалія. За 20 євро таксисти люб'язно відвезуть в будь-яке місце в межах 23 км, в той час як в інших країнах-конкурсантах доведеться розраховувати не більше ніж на 7,2 км.
Тим не менш, найдешевше таксі виявилося в Болгарії, яка не входить в зону євро: за 20 євро там можна проїхати майже 70 км.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас