Через конфлікт у Сирії загинуло понад 30 тис. людей за 1,5 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через конфлікт у Сирії загинуло понад 30 тис. людей за 1,5 року

246
Правозахисники з "Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини" (OSDH) заявляють про те, що жертвами конфлікту в Сирії за півтора року стали понад 30 тисяч осіб, більшість з яких були мирними жителями, передає в середу агентство Франс Прес.
За даними базованої в Лондоні організації, серед убитих у Сирії - 21 тисяча 534 цивільні особи, 7 тисяч 322 військовослужбовці та 1 тисяча 168 дезертирів.
Західні ЗМІ регулярно публікують дані, що надаються OSDH. Між тим МЗС РФ заявляв, що рівень компетенції цієї організації змушує сумніватися в достовірності наданої нею інформації. За відомостями російського дипломатичного відомства, в OSDH працюють всього дві людини (керівник і секретар-перекладач), а Рамі Абдурахман, який очолює його, не має навіть повної середньої освіти. В інтерв'ю ЗМІ Абдурахман повідомляв, що постійно проживає в Лондоні, де має закусочну.
За даними ООН, збройне протистояння влади та антиурядових сил в Сирії забрало життя понад 20 тисяч осіб. Сирійська влада заявляє, що зіштовхується з опором добре озброєних бойовиків, підтримка яким надається ззовні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас