Квартирний лізинг буде коштувати киянам 2600 грн на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квартирний лізинг буде коштувати киянам 2600 грн на місяць

Нерухомість
5665
Для того щоб викупити у держави квартиру за урядовою програмою "Оренда з правом викупу", киянину достатньо буде щомісяця протягом 15 років платити близько 2600 грн.
Про це повідомив на брифінгу після засідання Кабінету Міністрів голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук.
За його словами, програма передбачає можливість оренди квартири з подальшим правом викупу, де житлова площа складає не більше 40 кв. м для двох осіб. За наявності дитини, площа збільшується на 18 кв. м. на кожну дитину, але в той же час житлова площа не може перевищувати 76 кв. м.
Також Рибачук підкреслив, що середньомісячна оплата такого житла в столиці складе близько 2600 грн. протягом 15 років. За його словами, для інших міст України ця сума може бути менше 1 тис. грн.
При цьому чиновник зазначив, що отримати можливість орендувати квартиру в рамках іпотечного лізингу не за місцем реєстрації буде неможливо, так як той, хто хоче отримати житло згідно з такою програмою, повинен бути прописаний в місті і перебувати на обліку в Державній іпотечній установі.
За його словами, на сьогоднішній день програма узгоджена в усіх профільних міністерствах, і очікується, що дану програму Кабінет Міністрів схвалить на наступному тижні. Програму буде подавати Міністерство фінансів.
Він зазначив, що Державна іпотечна установа постійно залучає кошти державних банків. У цьому році планується залучити 2,5 млрд. грн. через розміщення облігацій, з них - 0,5 млрд. грн. - облігації іпотечної установи, і 2 млрд. грн. - облігації під держгарантії.
Як повідомлялося, минулого тижня планувалося, що програма "Оренда з правом викупу" буде затверджена урядом на цьому тижні.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас