Японські автовиробники змушені скорочувати виробництво у КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські автовиробники змушені скорочувати виробництво у КНР

471
Автовиробники Японії зазнали збитків через антияпонські настрої в Китаї і змушені скорочувати виробництво в цій країні.
Як повідомляється, збитки трьох японських автовиробників - Toyota, Honda і Nissan, які на кілька днів зупинили виробництво через масові антияпонські виступи, що пройшли по всьому Китаю, можуть скласти близько $25 млн.
Згідно з прогнозами, поглиблення в китайському суспільстві антияпонських настроїв може привести до падіння продажів японських автомобілів в цій країні до 50% від показників серпня.
Тим часом Toyota оголосила, що за результатами вересневих продажів буде ухвалювати рішення про скорочення виробництва в Китаї.
Зазначимо також, що компанія вирішила на чотири дні збільшити кількість вихідних днів у зв'язку з національним святом в КНР - Днем заснування держави. Заводи компанії в Китаї переходять на роботу в одну зміну. Toyota скорочує і виробництво в Японії елітної моделі Lexus через падіння експорту в Китай.
Nissan також збільшить кількість вихідних на трьох заводах в Китаї на три дні: спочатку співробітники повинні були відпочивати з 30 вересня по 7 жовтня на честь дня заснування держави в Китаї, однак потім було вирішено, що конвеєр зупиниться вже в четвер.
У свою чергу, завод автокомпанії Suzuki в Китаї з понеділка став працювати тільки в денну зміну.
Нагадаємо, в Китаї через територіальну суперечку почалися масові антияпонські виступу. Низка великих компаній з Японії оголосили про призупинення виробництва своєї продукції на китайських підприємствах.
Незважаючи на те, що Японія націоналізувала спірні острови і пообіцяла захищати свої права на них за допомогою всіх доступних засобів, китайські судна, як і раніше, регулярно заходять в територіальні води Сенкаку.
Так, повідомила японська берегова охорона, станом на ранок 25 вересні п'ять китайських риболовецьких суден були помічені безпосередньо біля межі територіальних вод Сенкаку, а ввечері 24 вересня два китайські патрульні кораблі на деякий час цей кордон перетнули.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас