Фальсифікація виборів президента РФ доведена науково — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фальсифікація виборів президента РФ доведена науково

7043
Австрійські вчені, використавши нову статистичну модель, виявили, що на березневих президентських виборах 2012 року в Росії, ймовірно, широко практикувалися випадки шахрайства - вкидання бюлетенів і підтасовування.
У дослідженні, результати якого нещодавно були опубліковані в науковому виданні Proceedings of the National Academy of Sciences, так само згадується Уганда. У ній, на думку вчених, ситуація з чесністю виборів така сама плачевна.
Модель, розроблена Петером Клімеком, Юрієм Єгоровим, Рудольфом Ханелем і Стефаном Турнером, заснована на ідеї, що про ймовірні підтасовування свідчить надзвичайно висока явка виборців (майже 100%) - в тому випадку якщо більшість з них голосує за одного кандидата.
Для підтвердження гіпотези були вивчені вибори в 11 країнах. У деяких випадках (в Румунії, Фінляндії, Франції) явка в більшості районів була приблизно однаковою, а кандидати, які здобули в підсумку перемогу, набрали приблизно однакову кількість голосів.
У Росії ж справа йде інакше. У країні вчені виявили аномальні зони, де голосувало практично все населення, причому переважна більшість віддала свій голос переможцю Володимиру Путіну. Згідно з документами ВЦВК, мова йде про республіки Кавказу: наприклад, в Карачаєво-Черкесії Путін набрав 91,36% голосів, у Дагестані 92,84%, а в Чечні цей кандидат отримав рекордні 99,76%, при цьому явка в цих регіонах була практично 100%.
Як пише в блозі The Los Angeles Times оглядач Джон Бардін, "такі дані наводять на думку, що в інших кандидатів відверто відбирали голоси".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас