Платників податків в Україні стало на 60% більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платників податків в Україні стало на 60% більше

918
За вісім місяців поточного року платниками податку на додану вартість зареєстровано понад 19 тис. осіб. Це на 60% перевищує минулорічний показник. Тоді платників цього податку нараховувалося майже 12 тис. осіб.
Фахівці Податкової однозначно вважають таку позитивну динаміку результатом спрощення реєстраційних процедур. Так, з лютого 2012 року працює спрощена процедура реєстрації платників ПДВ, що передбачає обробку заяв платників за прискореною методикою. Окрім цього, згідно з ухваленими до Податкового кодексу змінами, що набрали чинності 1 липня 2012 року, добровільна реєстрація платником ПДВ більше не передбачає дотримання спеціальних умов щодо розміру статутного капіталу або вартості активів у розмірі 300 тис. грн. Скорочено терміни видачі свідоцтва платника ПДВ з 10 до 5 календарних днів.
Завдяки цим заходам з дерегуляції, лише в останній місяць літа платниками ПДВ зареєструвалися на 83% осіб більше, ніж у серпні 2011 року.
На думку експертів Податкової, кількість платників цього податку зросте ще більше після введення у дію нового сервісу, який зробить процедуру отримання свідоцтва платника ПДВ повністю електронною.
Нагадаємо, що сьогодні Податкова в тестовому режимі випробовує процедуру надання реєстраційних заяв від платників ПДВ та отримання свідоцтва в електронній формі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас