Власник "Буковеля" інвестує в івано-франківський аеропорт $100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник "Буковеля" інвестує в івано-франківський аеропорт $100 млн

2784
Компанія "Скорзонера" (с.Поляниця Яремчанської міськради), що володіє відомим гірськолижним туристичним комплексом "Буковель", має намір залучити $100 млн у будівництво злітно-посадкової смуги в аеропорту Івано-Франківська, майновий комплекс якого вона взяла в концесію.
"Ця смуга буде служити для трансконтинентальних польотів того транспортного коридору, яким може стати Івано-Франківськ. Це - наше основне завдання", - повідомив генеральний директор "Скорзонери" Олександр Шевченко у вечірньому ефірі обласного телебачення "Галичина" в понеділок.
За його словами, будівництво злітно-посадкової смуги обійдеться в близько $100 млн, а реконструкція вантажного терміналу - "це невеликі гроші".
"Ми будемо інвестувати в смугу або, можливо, залучимо інвесторів, скажімо, за сприяння Європейського Союзу або Китайської народної республіки або інших країн", - ділився планами Шевченко.
Він розповів, що мова йде про те, щоб створити в аеропорту "перевалочний пункт для великих вантажів, які йдуть трансконтинентально з боку, наприклад, Китаю або в бік Китаю, або в бік африканських країн".
Шевченко уточнив, що компанія вже веде переговорний процес з трансконтинентальними корпораціями. "Ми повинні переконатися в тому, що ті компанії, які мають логістичні фірми, забезпечать нам необхідний обсяг літаків, а це 3-5 великих літаків на день", - пояснив гендиректор.
Шевченко сказав, що нині аеропорт користується злітно-посадковою смугою, яка належить Міністерству оборони. За його даними, нова смуга буде на 1 км довшою (3,3 км - ІФ) і на 10 м ширшою, щоб на неї могли сісти сучасні вантажні літаки типу Боїнг-747.
"Бути в центрі Європи і не мати такого транзитного центру західний регіон вже не може", - вважає гендиректор.
Він також зауважив, що таку смугу можна побудувати протягом року. На завершення Шевченко ще раз підкреслив, що будівництво смуги почнуть тільки тоді, коли будуть "на 100% впевнені, що якась трансконтинентальна корпорація або кілька корпорацій, які мають логістичні фірми, підпишуть довгострокові контракти на 10-20-30 років з фінансовими гарантіями".
Як повідомлялося раніше, Івано-Франківська обласна рада 13 травня 2010 року передала "Скорзонера" в концесію на 30 років цілісний майновий комплекс обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Івано-Франківськ".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас