ЄС хоче підвищити податки у боротьбі з кризою, Британія відмовляється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче підвищити податки у боротьбі з кризою, Британія відмовляється

Казна та Політика
372
У понеділок в Брюсселі фінальна битва навколо бюджету Євросоюзу на 2014-2020 роки входить в критичну фазу на зустрічі міністрів країн-членів ЄС.
Серед пропозицій щодо збільшення доходів бюджету - зростання на 1% податку на додану вартість (ПДВ), а також підвищення зборів для авіакомпаній.
Девід Лідінгтон, міністр у справах Євросоюзу, вже заявив, що Великобританія не збирається схвалювати нові податки ЄС (лише підвищення ПДВ обійдеться середній британській родині в додаткові 235 фунтів на рік) і не збирається відмовлятися від пільг на сплату податків (3 млрд. фунтів на рік).
"Зараз не час вимагати додаткових грошей від платників податків всієї Європи. Чиновникам потрібно серйозно взятися за роботу і навчитися розумно витрачати кошти, а не просто витрачати більше", - заявив Лідінгтон.
Нагадаємо, що Маргарет Тетчер отримала знижку на сплату податків, або "поправку" на європейському саміті 1984 року, і з тих пір уряд Великобританії щороку отримує мільярд фунтів готівкою від їх відрахувань ЄС. Але під час кризи євровалюти і наростаючого тиску на європейські держави скоротити витрати на суспільні потреби такі пільги викликають обурення інших країн, які страждають від жорсткої економії рецесії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас