Новим прем'єр-міністром Казахстану стане Ахметов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новим прем'єр-міністром Казахстану стане Ахметов

2664
Найбільша парламентська фракція партії "Нур Отан" ("Світло Вітчизни"), очолювана президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, підтримала призначення Серіка Ахметова прем'єр-міністром.
"На засіданні фракції "Нур Отан" підтримана кандидатура Серіка Ахметова на посаду прем'єр-міністра", - написав у свій Twitter член "Нур Отана", депутат парламенту Мурат Абенов. Прем'єр-міністр Казахстану Карім Масімов у понеділок подав голові країни прохання про відставку, президент відставку прийняв і провів консультації з керівниками парламентських фракцій щодо кандидатури нового голови уряду. За даними поінформованих джерел, Назарбаєв запропонував керівникам фракцій на посаду голови уряду кандидатуру віце-прем'єра Серіка Ахметова.
Зараз в парламенті проходять засідання ще двох парламентських фракцій - компартії та партії "Ак жол" ("Світлий шлях"), яка позиціонує себе як партія, що представляє інтереси бізнесу.
Відповідно до конституції Казахстану згоду президенту на призначення прем'єр-міністра дає пленарне засідання парламенту. "На сьогодні, на 15.00 (13.00 мск) призначено позачергове засідання палати, будемо вирішувати питання з кандидатурою прем'єра", - повідомив один з парламентаріїв.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас