Частка спаму у поштовому трафіку зменшилась до 70,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка спаму у поштовому трафіку зменшилась до 70,2%

129
Частка спаму в поштовому трафіку в серпні, в порівнянні з липнем, зменшилася на 1,6 в.п. і склала в середньому 70,2%. Про це повідомили в прес-службі компанії "Лабораторія Касперського".
Кількість незапитаної електронної кореспонденції в поштовому трафіку продовжує знижуватися, і в останній літній місяць її частка досягла 70,2%. Однак, поряд з цим, спам став більш криміналізованим, оскільки зріс обсяг реклами нелегальних товарів, що поширюються через партнерські програми, а також збільшилася частка шахрайських повідомлень. Відсоткове співвідношення листів, що містять шкідливий код, також залишається досить високим. Одночасно спамери посилено рекламували свої послуги та послуги інших представників кіберзлочинного бізнесу.
У серпні для поширення шкідливих вкладень зловмисники використовували великий набір прийомів. З новинок в їх арсеналі можна відзначити прийом, який раніше брали на озброєння винятково фішери - спамери почали погрожувати користувачам блокуванням банківської картки, щоб змусити одержувача повідомлення завантажити шкідливе вкладення, в якому нібито вказані подробиці.
Використовувалися і досить "абстрактні" прийоми, покликані зацікавити користувачів. До них відносяться короткі листи, що повідомляють про отриманий скан документів, або пропонують ознайомитися з подробицями якоїсь транзакції. Не залишилися без уваги і старі виверти, такі як шкідливі електронні листівки, повідомлення про недоставлення великою поштовою компанією посилки або підроблені листи від Google про отримання резюме від кандидата.
А нігерійські спамери активно освоюють нові прийоми з використанням легальних сервісів. У серпні вони стали застосовувати можливості Yahoo-календаря.
У рейтингу країн-джерел спаму в російськомовному сегменті Інтернету знову залишилася незмінною пара лідерів. На першому місці - Індія з часткою спаму 30,7% (зростання на 7,1%), на другому - В'єтнам - 15,1% (падіння на 0,15%). Замикає "трійку" лідерів Південна Корея з часткою 4,4%, що піднялася на 1 рядок вгору. Україна в першу двадцятку розповсюджувачів спаму не потрапила.
Як зазначила Марія Намєстникова, старший спам-аналітик "Лабораторії Касперського", серпень традиційно є перехідним місяцем для фішерів, чий інтерес до соцмереж, в яких влітку багато часу проводять студенти і школярі, залишається досить високим. Однак з відновленням ділової активності в полі зору зловмисників все частіше будуть опинятися фінансові організації. У зв'язку з цим, вона прогнозує, що у вересні можливе зростання атак на банківський сектор, тоді як увага до соцмереж стане слабшати.
Довідка. "Лабораторія Касперського" - найбільший у Європі виробник систем захисту від шкідливого і небажаного ПЗ, хакерських атак і спаму. За підсумками 2011 року виручка перевищила 612 млн дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас