"Укрбіржа" таки зупиниться на годину завтра з 10:00 до 11:00 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрбіржа" таки зупиниться на годину завтра з 10:00 до 11:00

470
Біржова рада "Української біржі" (УБ, Київ) вважає результат проведеного днем раніше опитування учасників біржі достатньою підставою для прийняття рішення про призупинення біржових торгів та зобов'язала правління призупинити торги з 10:00 до 11:00 20 вересня 2012 року, повідомляється на веб-сайті біржі.
Як повідомлялося, ініціативу біржової ради щодо призупинення торгів на знак незгоди з редакцією закону "Про депозитарну систему України" у вівторок підтримали 55 із 172 учасників торгів, що забезпечують 98,66% торговельного обороту біржі.
Біржова рада заявила про відсутність у професійного співтовариства якихось інших можливостей довести неприпустимість пропонованих зазначеним законом змін інфраструктури фондового ринку країни, зокрема, небажанням влади йти на діалог.
Члени біржової ради УБ сподіваються, що призупинення торгів приверне увагу президента України до негативних наслідків, до яких призведе прийняття зазначеного закону в існуючій редакції.
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), в свою чергу, загрожує застосувати санкції стосовно біржі, якщо вона призупинить торги.
Закон "Про депозитарну систему України", прийнятий Верховною Радою 6 липня 2012 року, згідно з яким у країні створюється єдиний центральний депозитарій і єдиний розрахунковий центр, які в перші роки будуть підконтрольні державі і Нацбанку України (НБУ), був направлений на підпис президентові 7 вересня. Напередодні парламент намагався проголосувати за усунення неузгодженості в тексті закону, однак для цього йому не вистачило двох голосів при необхідному мінімумі 226.
Ветувати прийнятий закон "Про депозитарну систему", що централізує облікову та розрахункову функцію в підконтрольних державі установах, запропонували провідні фондові біржі та декотрі їх члени, а також міжнародні фінансові організації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас