Регіональні автомобільні дороги перейдуть на баланс місцевих адміністрацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіональні автомобільні дороги перейдуть на баланс місцевих адміністрацій

329
Більшість автомобільних доріг України, крім національних і міжнародних, в 2013 році буде передано на баланс місцевих адміністрацій.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, про це повідомив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесников під час виставки InnoTrans 2012 в Берліні.
"З 170 тис. км доріг приблизно третина залишиться в підпорядкуванні Мінінфраструктури. Решта відійдуть місцевим органам влади", - сказав він.
Як вважає віце-прем'єр, це сприятиме підвищенню якості доріг, оскільки їх будівництво буде фінансуватися більш раціонально. Крім того, буде повністю реформована система управління.
"Необхідно, щоб у кожному населеному пункті була якісна дорога - це буде завдання місцевих адміністрацій, а національні траси ми приведемо в порядок дуже швидко", - запевнив Б.Колесников.
Раніше він заявляв про намір підняти в уряді питання введення пільг для компаній, що будують дороги.
"Потрібно дати дорожнім будівельникам пільги, подібно пільгам готельному бізнесу. Тобто, на 10 років звільнити їх від податку на прибуток, щоб вони мали абсолютно прозору економіку, а за рахунок власного прибутку купували найсучасніші технології і найсучаснішу техніку", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас