Банкам відкриють доступ до особистої інформації українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам відкриють доступ до особистої інформації українців

6305
Президент Віктор Янукович доручив Національному банку, Міністерству юстиції, Міністерству фінансів і Національній комісії з регулювання ринків фінансових послуг забезпечити доступ банків до баз даних державних органів про фізичних осіб-позичальників.
Про це йдеться в повідомленні асоціації Український кредитно-банківський союз. "В результаті звернення УКБС до Адміністрації Президента відносно надання банкам доступу до державних реєстрів з метою перевірки стану позичальника та зменшення ризиків кредитування, Президентом було дано доручення НБУ, Мін'юсту, Мінфіну та Нацкомфінпослуг щодо розробки даного питання", - йдеться в ньому.
Зокрема, Президент доручив зазначеним держорганам створити умови для підвищення надійності кредитного аналізу платоспроможності позичальників і забезпеченості кредитів (надати фінансово-кредитним установам можливості перевіряти достовірність поданих документів потенційних позичальників), в тому числі шляхом забезпечення доступу до інформації про таких позичальників, що зберігається у відповідних базах даних органів державної влади (відповідно до компетенції).
УКБС відзначає, що дані існуючих держреєстрів таких як держреєстр актів цивільного стану, держреєстру фізосіб-платників податків та інших обов'язкових платежів, єдиного держреєстру ДАІ МВС потрібні банкам для перевірки достовірності та актуальності даних, поданих потенційним клієнтом. Як повідомляло агентство, раніше УКБС виступала за необхідність доступу банків до Держреєстру.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас