ЄБРР розраховує на зняття всіх перешкод для випуску гривневих облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР розраховує на зняття всіх перешкод для випуску гривневих облігацій

Фондовий ринок
252
Ухвалення Україною закону щодо можливості здійснення міжнародними фінансовими організаціями (МФО) запозичень в гривні стане важливим кроком, однак для проведення таких запозичень необхідно зняти й інші перешкоди, повідомив голова представництва Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Андре Куусвек.
"Залишаються питання оперування рахунків і питання обмеження за напрямками інвестицій і маржі", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі у п'ятницю в Криму
А. Куусвек пояснив, що подібних обмежень в інших країнах, де діють подібні програми банку, немає.
За його словами, ЄБРР готовий в цілому гарантувати, що залучені кошти будуть розміщуватися тільки в Україні, і такої гарантії повинно було б бути достатньо.
Він додав, що зараз дискусії з цього питання тривають. Голова представництва зміг спрогнозувати, коли буде досягнутий остаточний результат і гривневі облігації ЄБРР можуть з'явитися на українському ринку.
За його словами, також складно спрогнозувати, якими будуть ставки за цими облігаціями. "Тому що одна справа, як інвестори оцінюють ризики ЄБРР в доларах, а інша - в гривні", - пояснив А. Куусвек.
Як повідомлялося, Верховна Рада в травні схвалила за основу проект поправок до закону про фондовий ринок, якими дозволяється емісія облігацій МФО на території України (законопроект №9470).
Законопроектом передбачається, що Кабінет міністрів за погодженням з Національним банком України буде встановлювати граничні обсяги випуску таких облігацій. При цьому Кабмін за погодженням з Нацбанком також буде встановлювати максимальний розмір сукупної вартості відповідних кредитів (з урахуванням відсоткової ставки, комісій і зборів).
Зацікавленість в можливості кредитування в гривні неодноразово висловлювали представники Міжнародної фінансової корпорації та ЄБРР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас