Путін за введення утилізаційного збору на сільгосптехніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін за введення утилізаційного збору на сільгосптехніку

469
Президент РФ Володимир Путін підтримав ідею введення утилізаційного збору на іноземну сільгосптехніку.
"Вважаю, це доцільно і можливо, і, головне, що не суперечить правилам СОТ", - заявив В.Путін у п'ятницю на зустрічі з губернатором Ростовської області Василем Голубєвим і представниками регіону.
Під час зустрічі пропозицію з цього приводу висловив слюсар механоскладальних робіт ТОВ "Комбайновий завод "Ростсільмаш" Валерій Мусієнко. Він підкреслив, що в даний момент завод знаходиться на межі нової кризи, і викликає побоювання вступ Росії до СОТ.
"У нас є деякі пропозиції до вас з приводу субсидування промисловості. Потрібно визначити статус, що таке російське виробництво, тобто повинно не менше 50% (продукції) збиратися на території того чи іншого підприємства, і надавати підтримку цим виробництвам", - сказав В.Мусієнко.
Він нагадав, що є програма для автопрому, пов'язана з утилізаційними зборами, і запропонував поширити цей механізм на іноземну сільгосптехніку.
"Ми давно говоримо про те, що нам потрібно було готуватися до повноформатного приєднання до СОТ, і міністерство економіки цим займалося, і галузеві міністерства, але, мабуть, так до кінця і не доробили", - заявив В.Путін.
Він підкреслив, що Мінекономрозвитку і Мінпромторг попрацюють над цією проблемою і представлять пропозицію протягом двох тижнів. "Дивно те, що до цього не дійшло", - зауважив В.Путін.
В.Путін додав: "Відповідні міністерства представлять пропозиції протягом тижня-двох".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас