Туреччина буде пропускати в Україну танкери зі скрапленим газом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина буде пропускати в Україну танкери зі скрапленим газом

Енергетика
992
Туреччина щомісяця буде пропускати вісім танкерів зі скрапленим газом для України через Босфор і Дарданелли.
"Ми будемо реалізовувати співпрацю в таких галузях, як транспортування електроенергії, будівництво підземних газосховищ на території Туреччини, а також у спільному видобутку вуглеводнів", - повідомив турецький прем'єр Реджеп Тайіп Ердоган під час другого засідання стратегічної ради високого рівня між Туреччиною та Україною в четвер у Києві.
Як уточнив голова Координаційної ради національного проекту LNG-термінал Віталій Дем'янюк, стандартна ємність одного танкера, на які орієнтовано ТЕО СПГ-терміналу в "Південному", - 150 тис. тонн скрапленого газу. Восьми танкерів щомісяця для майбутнього українського СПГ-терміналу буде більш ніж достатньо, щоб завантажити його на повну потужність.
Нагадаємо, зараз потреби України в газі задовольняються за рахунок закупівель в Росії і власного видобутку, обсяг якого в 2011 році склав близько 20 млрд кубометрів.
При цьому вона намагається диверсифікувати постачання, для чого біля порту "Південний" повинен бути побудований термінал скрапленого газу потужністю 10 млрд кубометрів газу на рік і вартістю 846 млн євро.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас