Луганщині загрожує закриття 200 шкіл після виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луганщині загрожує закриття 200 шкіл після виборів

878
Представники громадських організацій побоюються, що після виборів влада знову візьметься за закриття шкіл
Як передає "Луганськ. Коментарі" з посиланням на Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ), таку думку висловили учасники зустрічі "Разом до збереження і розвитку освітніх послуг у малих громадах".
На думку експертів, в даний час в цій сфері спостерігається затишшя перед бурею.
"У цьому році показники за кількістю закритих шкіл значно зменшилися. Якщо в 2011 році таких шкіл в Україні було 213 (з них 12 припадає на Луганську область), то на початок вересня 2012 року ця цифра становить всього 73 загальноосвітні навчальні заклади (в т.ч. один на Луганщині). Громадські організації пов'язують дану "позитивну" тенденцію з майбутніми виборами і припускають, що буквально після нового року ці показники стрімко злетять вгору", - підкреслили у СЦГІ.
Як зазначив юрист центру Вадим Сабінін, за останні 5 років в Україні були закриті 632 загальноосвітні установи.
"У першу чергу, побоюватися потрібно тим навчальним закладам, в яких навчається менше 40 дітей - для сільської місцевості і менше 100 - для міської, - наголосив Сабінін, - За даними СЦГІ таких в Луганській області трохи більше 200".
"Але можливість зберегти і такі школи є. Все буде залежати від згуртованості команди установи і місцевих жителів, їх наполегливості і готовності здійснити активні дії для збереження свого навчального закладу", - заявив юрист.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас