Форекс - підсумки четверга і прогноз на п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - підсумки четверга і прогноз на п'ятницю

Валюта
324
Протягом всього дня ми спостерігали консолідацію валютних пар в очікуванні ключової події - рішення FOMC з монетарної політики. Так як засідання, як зазвичай, проходило пізно ввечері, основні дії ми побачили лише під кінець американської сесії. Але очікування були варті того: Федрезерв зважився на третій раунд QE, що підтримало нову хвилю попиту на ризиковані валюти. EUR/USD завершила торги поблизу 1,2990, а GBP/USD - в районі 1,6160.
EUR/USD протягом дня утримувалася в районі недавно досягнутих максимумів, проте не показувала особливого бажання пробратися вище до настання часу "Ч". Тим часом, кредитні ринки оживилися, продемонструвавши зниження прибутковості за італійськими держоблігаціями. І навіть нова хвиля потрясінь на Близькому Сході поки не обмежує апетити на ризиковані активи, хоча цей чинник не варто скидати з рахунків.
Тепер розберемо докладніше те, що зробив Федрезерв. Звичайно, тут Комітет перевершив всі очікування ринку, і саме тому першою реакцією було падіння долара. Однак через деякий час гравці почали міркувати і підраховувати, і з'ясувалося, що сума, яка щомісяця витрачалась у рамках QE2, більша від тієї, що пропонується зараз. Це і викликало невеликий ривок вниз в таких парах, як EUR/USD і GBP/USD. Тим не менш, підрахувавши і зваживши все одержане, трейдери все ж дійшли до висновку, що поточне рішення дійсно можна назвати радикальним і рятівним в умовах економічної слабкості, що спостерігається по всьому світу.
У підсумку, EUR/USD з рівня відкриття 1,2898 досягла максимуму 1,3001, проте відкотилася в район 1,2980 до закриття торгового дня. А GBP/USD, відкривши день на 1,6106, дісталася до максимуму 1,6173, але повернулася в район 1,6150 до завершення торгів.
Тим часом життя для японської влади ускладнилося: слабкість долара виливається в силу ієни, яка зовсім не по кишені третій за розмірами економіці світу, орієнтованій на експорт. Офіційні особи вже почали висловлювати своє невдоволення, знову повторюючи, що валютні руху не відображають поточний стан японської економіки, а спекулятивна природа такої динаміки просто неприйнятна. Саме в зв'язку з цим USD/JPY по досягненні мінімуму 77,13 повернулася в район 77,50 до закриття.
AUD/USD, незважаючи на торги нижче 1,0500, практично протягом усього дня, відновила свої позиції з виходом на сцену FOMC. Під час американської сесії був досягнутий максимум 1,0565, після чого пара відкотилася в район 1,0540, де й завершила торги.
Прогноз на п'ятницю, 14 вересня 2012 року
Засідання судів і центробанків підійшли до кінця, однак на зміну їм прийшла зустріч міністрів фінансів єврозони. Безсумнівно, ця подія приверне до себе чималу увагу інвесторів, однак це все буде вже наступного тижня, так як завершиться воно лише в суботу, коли і прозвучать якісь коментарі. Таким чином, у п'ятницю увазі ринків залишається лише економічний фон, який не такий вже й бідний, але вже не викликає такої експресії, як раніше. Вся справа в тому, що саме Штати публікують серію цікавих релізів, і саме Штати хвилюють гравців на поточний момент найменше. Бернанке зробив більше, ніж міг, і тепер голову Федрезерву разом з Комітетом можна не розглядати як "ньюзмейкера" ще довгий час.
Тим не менш, будемо працювати з тим, що є, і на сьогоднішній день це роздрібні продажі США. Враховуючи ту активність, з якою ФРС кинулася стимулювати економіку, найближчим часом не передбачається позитивних показників. І якщо це буде підтверджуватися, з боку валют особливої реакції не буде. Однак будь-які тривалі ознаки відновлення можуть піти на користь USD. Навряд чи, звичайно, це відбудеться прямо зараз, але маленький шанс на відкат EUR/USD в район 1,2920 під впливом сильних роздрібних продажів все ж є.
В цілому, ми вважаємо, що сьогодні торги будуть утримуватися у вузьких діапазонах 1,2955-1,2985 для EUR/USD і 1,6120-1,6150 для GBP/USD.
USD/JPY продовжує залишатися в складній ситуації. Прогнозування втручання японської влади у валютні руху - справа невдячна. Саме тому гравці втримались від прориву 77,00 і повернули пару в район 77,50. Будь-які спроби піти нижче сильної підтримки можуть викликати відповідну реакцію Банку Японії.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас