Кабмін виділить 60 млн грн на ремонт гуртожитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділить 60 млн грн на ремонт гуртожитків

Казна та Політика
264
На ремонти гуртожитків, які будуть передані в комунальну власність, в цьому році виділено 60 млн грн. Про це під час селекторної наради сказав перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов.
О.Аліпов нагадав, що існує програма фінансування гуртожитків, які передані в комунальну власність.
Він повідомив, що вже схвалено відповідну постанову Кабінету Міністрів, і в цьому році виділено 60 млн грн на ремонт гуртожитків, які передані в комунальну власність. "Ми вважаємо, що близько 120 гуртожитків ми повинні отримати в комунальну власність і профінансувати їх ремонт", - зазначив він.
Разом з тим він відзначив, що тільки три області надали свої пропозиції з цього питання, ще 11 областей обіцяють такі пропозиції протягом декількох днів. Однак, він сказав, що Дніпропетровська, Запорізька, Рівненська, Вінницька, Закарпатська, Полтавська області, а також місто Севастополь і Київ ще не визначилися. О.Аліпов також повідомив, що Луганська, Волинська та Тернопільська області повідомили, що не можуть у цьому році приймати гуртожитки, адже у них немає співфінансування.
Як повідомлялося, 12 вересня більше 100 учасників акції під Кабміном вимагали провести передачу сімейних гуртожитків у комунальну власність міста.
Вони тримали плакати з написами "Передайте гуртожитки у комунальну власність" і "Врятуйте від рейдерської атаки жителів сімейних гуртожитків".
Нагадаємо, в листопаді минулого року був розроблений проект Програми передачі у власність територіальних громад гуртожитків, які були включені до статутних капіталів товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації). Під час його узгодження із зацікавленими органами влади Мінрегіон отримав значну кількість зауважень, пов'язаних з відсутністю достовірних даних про кількість гуртожитків зазначеної категорії, їх фактичний статус в даний час. Дані місцевих органів влади та Фонду державного майна України суттєво відрізнялися між собою. ФДМУ повідомив про 855 гуртожитків, що ввійшли в статутні капітали підприємств, проте за даними місцевих органів влади таких гуртожитків налічується 924 одиниці.
Нагадаємо, раніше голова держави Віктор Янукович підписав закон "Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас