Перевозити вантаж залізницею стане дорожче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевозити вантаж залізницею стане дорожче

309
Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") для запобігання дефіциту має намір ініціювати приведення плати за користування вантажними вагонами до економічно обґрунтованого рівня.
"З метою недопущення загострення дефіциту вантажних ресурсів "Укрзалізниця" запропонує уряду привести ставки плати за користування вантажними вагонами до економічно обґрунтованого рівня", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".
Нагадаємо, щотижня на під'їзних коліях підприємств вантажоодержувачів і вантажовідправників простоюють до 40 вантажних поїздів.
Залізниці України, через простій і затримки піввагонів на під'їзних коліях промислових підприємств, за 6 місяців 2012 року не змогли задіяти в перевізному процесі 153,649 тис. піввагонів і недоотримали, таким чином, більше 96 млн грн.
Плата, внесена за користування вагоном або ремонт вагона, не враховує втрати комерційної вигоди від простою вагонів і вилучення вагона з обігу.
Довідка. Інвентарний парк піввагонів "Укрзалізниці" становить 58,2 тисяч. Крім того, 32 тис. піввагонів належать вітчизняним підприємствам, які частково або повністю забезпечують своє виробництво власним вагонним парком.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас