В Україні виявлено майже 500 злочинів з алкоголем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні виявлено майже 500 злочинів з алкоголем

Кримінал
351
Майже 500 злочинів у сфері виробництва та обігу спирту та алкоголю виявлено з початку цього року органами внутрішніх справ. За цими фактами порушено кримінальні справи.
Про це на брифінгу проінформував заступник начальника Управління Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Олександр Кисельов, повідомили в Департаменті зв'язків з громадськістю міністерства.
За його словами, МВС разом з ДПА, Держмитслужбою та ГоловКРУ затверджено спільний наказ, для виконання якого створені спеціальні робочі групи з проведення перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку спирту та алкогольних напоїв.
За порушеними кримінальними справами доводиться причетність до вчинення злочинів 220 осіб. З незаконного обігу вилучено понад 150 тонн спирту, 600 тисяч пляшок фальсифікату та близько 700 тисяч підроблених марок акцизного збору.
"Аналіз порушених кримінальних справ свідчить, що основними джерелами наповнення тіньового обігу алкоголю є як підпільні цехи, які виробляють підроблену продукцію, небезпечну для здоров'я і життя людини, так і легально діючі підприємства галузі, які незаконно виготовляють з нелегально отриманого спирту та реалізують невраховану алкогольну продукцію, яка з підробленими марками акцизного збору надходить в споживчу мережу", - підкреслив О.Кисельов.
За його словами, у порівнянні з минулими роками, фіксується тенденція спаду підробок алкогольної продукції, проте такі факти мають місце. Головним чином підробляються горілчані вироби нижнього цінового сегмента. Це пояснюється тим, що продукція цієї категорії практично не має складних елементів ідентифікації (маркування, друк, нанесення логотипу тощо), має дешеву поліграфію, нескладний закупорювальний пристрій, просту пляшку тощо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас