Азаров впевнений, що видобуток сланцевого газу безпечний, і готовий взяти участь у закладанні першої свердловини на Олеській площі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров впевнений, що видобуток сланцевого газу безпечний, і готовий взяти участь у закладанні першої свердловини на Олеській площі

Енергетика
1942
Прем'єр-міністр України Микола Азаров готовий взяти участь у закладенні першої свердловини з видобутку газу на Олеському родовищі, яку здійснюватиме компанія Chevron.
Як повідомили в прес-службі уряду, про це він заявив в четвер на зустрічі з представниками компанії.
"Ми вітаємо участь компанії Chevron у розвідці та подальшій експлуатації наших родовищ. Ми зараз очікуємо від вас енергійних кроків у реалізації цього проекту, і я готовий особисто взяти участь у закладенні першої свердловини", - сказав М. Азаров.
У той же час він зазначив, що розробка і початок видобутку вуглеводнів повинні відбуватися максимально безпечно, з мінімальними наслідками для навколишнього середовища.
У свою чергу генеральний менеджер компанії Chevron Onshore Europe Дерек Магнесс привітав прем'єр-міністра з прозорим, абсолютно справедливим проведенням тендерів щодо укладення угоди про розподіл продукції на видобуток газу і відзначив, що компанія Chevron приділяє велику увагу гарантуванню безпеки при видобутку вуглеводнів. "Я хочу привітати уряд з тим, що успішно пройшли останні три тендери. Вони були надзвичайно відкритими і прозорими та вказують на те, що в Україні створено дійсно сприятливий інвестиційний клімат. Chevron готовий надзвичайно швидко перейти до видобутку першого газу. Ми будемо працювати швидко і безпечно в партнерстві з урядом", - сказав Д. Магнесс.
Як повідомлялося, 16 травня ц.р. компанія Chevron була визнана переможцем тендеру на укладання угоди про розподіл продукції на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська області). Прогнозні ресурси площі оцінюються в 3 трильйони кубічних метрів газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити 1,3 млрд грн інвестицій і 25 млрд грн на етапі промислової розробки. Очікується, що Сhevron почне промисловий видобуток сланцевого газу на Олеській площі в 2017 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас