Наступного року Україна закупить у Росії на 10% менше газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного року Україна закупить у Росії на 10% менше газу

Енергетика
569
Україна направила заявку на закупівлю російського газу на 2013 рік в обсязі 24,5 млрд кубічних метрів, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.
"Ми направили їм (в Росію-ІФ) заявку ще в строки, зазначені в вимогах контракту, в кінці липня. І наші плани ми будуємо, виходячи з тієї заявки, яку направили - це 24,5 млрд метрів кубічних", - сказав він журналістам у четвер у Києві.
Ю.Бойко нагадав, що на поточний рік Україна подавала заявку на закупівлю 27 млрд кубометрів газу.
Раніше уряд в проспекті емісії єврооблігацій України, оприлюдненому в кінці серпня поточного року, повідомив, що "Нафтогаз України" 7 лютого 2012 року направив в "Газпром" доповнення до договору на постачання газу в Україну, яким передбачається знизити обсяги постачань у поточному році до 27 млрд куб.м. Зниження імпорту може бути частково компенсовано за рахунок відбору газу з підземних сховищ (ПСГ).
НАК "Нафтогаз України" імпортує російський природний газ за контрактом з ВАТ "Газпром" від 19 січня 2009 року. У той же час раніше підписані домовленості не влаштовують українську сторону, яка поки безрезультатно добивається перегляду цінових параметрів контракту. У зв'язку з цим український держхолдинг має намір знижувати закупівлі російського енергоресурсу через його дорожнечу.
Нижчий обсяг закупівлі газу українським держхолдингом, ніж передбачено чинним контрактом з "Газпромом" (52 млрд куб. м на рік), і навіть нижче зобов'язань за take-or-pay, є предметом дискусій "Газпрому" і "Нафтогазу України".
Згідно із затвердженим 20 червня 2012 року Кабінетом міністрів України прогнозним балансом надходження і розподілу природного газу в країні на 2012 рік, НАК "Нафтогаз України" в поточному році має намір імпортувати 27 млрд кубометрів газу, OstChem Holding Limited (Кіпр) - 8,124 млрд кубометрів
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас