Аналітики: урядовий бюджет - це додатковий PR-хід перед виборами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: урядовий бюджет - це додатковий PR-хід перед виборами

Казна та Політика
650
Аналітики вважають, що кошторис краще схвалювати вже новим складом парламенту Вчора, 12 вересня, Кабмін затвердив держбюджет на 2013 рік, ухваливши проект закону, який незабаром передасть у Верховну Раду.
На думку експертів, головний кошторис країни вийшов занадто оптимістичним.
"Такого зростання економіки не відбудеться, а відповідно не буде і доходів, на які розраховує уряд. Вже зрозуміло, що поточний план за доходами не буде виконаний. Про це свідчать негативні тенденції останніх місяців як щодо зниження бюджетних доходів, так і відносно погіршення економічної ситуації, - зазначає директор Центру "CASE-Україна" Дмитро Боярчук. - Бюджет, в якому обіцяють збереження стабільності та продовження розвитку, в той час як у всьому світі криза, це додатковий PR-хід перед виборами".
Генеральний директор Бюро економічних і соціальних досліджень Валерій Гладкий вважає дивними очікування уряду збільшити доходи бюджету за рахунок економічного зростання в умовах гальмування зростання промисловості, сільського господарства і припливу інвестицій. "Можна зараз написати що завгодно, з будь-якими цифрами, його все одно переглянуть", - додає він.
За словами експерта, буде краще, якщо бюджет схвалюватиметься вже після парламентських виборів, хоча в такому випадку існують ризики його неухвалення до початку нового бюджетного року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас