Нерухомість у Європі подешевшає на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість у Європі подешевшає на 15%

Нерухомість
1178
У найближчі п'ять років нерухомість в Європі буде дешевшати, тому що пропозиція більш ніж втричі перевищить попит. Європейська нерухомість може подешевшати на 15% за півтора року. Винятком стане лише преміальний сегмент, який продовжить зростати в ціні. Основними продавцями нерухомості виступлять уряди і банки: перші втілюють в життя заходи жорсткої економії, другі приводять фінанси у відповідність до вимог регуляторів.
Надлишок пропозиції на європейському ринку нерухомості сприятиме її падінню в ціні. У найближчі п'ять років у Європі на цьому ринку будуть виставлені на продаж активи на 413 млрд євро - в середньому по 83 млрд євро на рік, пише The Wall Street Journal з посиланням на дослідження JP Morgan Chase. Це не так багато, в порівнянні з рекордом 2006 року, коли було продано нерухомості на 231 млрд євро. І навіть менше, ніж у минулому році, коли в продаж надійшли активи на 119 млрд євро. Однак зараз активність інвесторів мінімальна - за п'ять років вони куплять нерухомості всього на 126 млрд євро.
"Нинішню стратегію інвесторів можна описати так: "Я не знаю, що буде з Європою, тому краще почекати з придбаннями і почекати, поки ситуація проясниться. Так вже було після банкрутства Lehman Brothers, коли активність інвесторів виявилася замороженою на кілька місяців", - пояснив аналітик Capital Economics Ед Стенсфілд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас