30 хвилин сну після обіду зцілюють організм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

30 хвилин сну після обіду зцілюють організм

6845
Всього 30 хвилин денного сну покращують фізичне і психічне здоров'я. Про це вкотре нагадують вчені, наполягаючи на тому, щоб керівники внесли корективи в робочий графік своїх підлеглих. Практика післяобіднього відпочинку вже існує в низці компаній на Заході. У нас вона поки що не прижилася.
Провівши низку досліджень, європейські фахівці змогли довести, що післяобідній сон не тільки покращує пам'ять, але і стабілізує роботу серцево-судинної системи (ризик виникнення інфаркту, інсульту і серцевого нападу в групі "сонь" знизився на 37%). Подрімати після обіду любили Альберт Ейнштейн, Леонардо да Вінчі, Нікола Тесла. Час на денний сон знаходили навіть політики світового масштабу. У їх числі Уїнстон Черчілль, Джон Кеннеді і Маргарет Тетчер.
30-хвилинна перерва між обідом і вечерею не тільки підвищує продуктивність праці, але і піднімає настрій працівникам. Західні ейчари запевняють, що така практика покращує показники не тільки окремої людини, але і всього колективу.
Про лікувальні властивості півгодинної дрімоти свідчать навіть роботи античних учених. Дослідники зі Стародавньої Греції розрахували, що якщо як мінімум 3 рази на тиждень лягати спати вдень на 30 хвилин, проблеми з серцем будуть виникати на третину рідше. Сучасні дієтологи додають, що денний сон допомагає контролювати масу свого тіла. Тим, хто хоче наростити м'язи, слід знати, що він активізує м'язовий метаболізм приблизно на 40%. Тим же хто, навпаки, намагається скинути вагу, він допоможе взяти себе в руки і не накидатися на їжу.
Крім того, наукове дослідження, проведене в 2009 році за участю співробітників низки авіакомпаній, показало, що післяобідній сон дозволяє диспетчерам згодом краще концентруватися на роботі. Працездатність і пильність персоналу, який працював поспіль від двох змін і більше, зростала на 40% -90% в тому випадку, якщо одну зі своїх перерв співробітники витрачали на сон тривалістю 30-40 хвилин.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас