Кияни активно скуповують нерухомість за містом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни активно скуповують нерухомість за містом

Нерухомість
2938
У першій декаді вересня ринок нерухомості Києва помітно активізувався. Так, за інформацією сайту DOM.ria.ua, попит на житло в економсегменті, в порівнянні з серпнем, виріс більш ніж на 60%. Крім того, трохи менш істотно збільшився попит на житло в бізнес- і елітсегментах - на 10-15% і 25-30%, відповідно.
Також, особлива активність на початку вересня помічена і в сегменті приміських квартир. Все більша кількість покупців віддають перевагу приміським квартирам з ремонтними роботами перед готельками в Києві. До прикладу, в таких містах, як Ірпінь, Буча, Бровари кількість угод на вторинному ринку, в порівнянні з серпнем, збільшилася практично на 20-25%.
Протилежна ситуація складається на ринку котеджів. Пік попиту на це житло припав ще на липень, але вже починаючи з серпня тут спостерігалося помітне падіння. При цьому, в першу декаду вересня така ситуація не зазнала змін і попит на котеджі, як і раніше, знижується.
До слова, низька активність на ринку котеджів може привести до помітного зниження цін на таке житло. Так, якщо зараз вартість 1 кв. м в готовому котеджі у 20-25 кілометровій зоні від Києва коливається від 600 до 900 доларів, то вже в жовтні вона може знизитися до 500-600.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас