Декілька годин до iPhone 5. А в Китаї вже є свій GooPhone I5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Декілька годин до iPhone 5. А в Китаї вже є свій GooPhone I5

12843
У США сьогодні відбудеться презентація iPhone 5. Продажі п'ятої моделі iPhone стартують в США 21 вересня. У контексті цієї події хочеться розповісти про китайський аналог iPhone - GooPhone.
У Китаї з'явився у продажу Android-фон, який виглядає як, за чутками, буде виглядати iPhone 5. Називається китайський апарат GooPhone I5. Правда, у нього екран 3,5 дюйма, хоча у нового iPhone він, за припущеннями, повинен бути чотиридюймовим. Але у GooPhone I5, відповідно до чуток про iPhone 5, металева задня панель в два тони, і він, схоже, тонший, ніж iPhone 4S.
За даними на сайті GooPhone, у смартфона камера на п'ять мегапікселів і дисплей з роздільною здатністю 940 х 640 крапок, тобто до Retina-дисплея iPhone 4S він не дотягує. Пропонуються також моделі GooPhone Y5 4S, GooPhone S3 та інші "двійники" за низькими цінами.
Цікаво також, що творці GooPhone i5 збираються судитися з Apple за дизайн і планують заблокувати продажі iPhone 5 в Піднебесній. Як пише "Дзеркало тижня в Україні", GooPhone заздалегідь створила клону "iPhone 5", ґрунтуючись на чутках і зображеннях пристрою в інтернеті. І тепер вона заздалегідь погрожує Apple звинуваченням в копіюванні дизайну. Головний аргумент - що GooPhone першою представила пристрій.
Китайська компанія GooPhone заявила, що подасть до суду на Apple з вимогою заборонити продажі нового iPhone в Китаї в разі, якщо він буде повторювати дизайн клону GooPhone. Про це повідомляє Cult of Mac.
Нещодавно інша китайська фірма - Proview - виграла судовий позов з приводу порушення товарного знака iPad в Китаї. Apple погодилася виплатити компенсацію $60 млн на право безперешкодних продажів iPad на перспективному ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас