Азаров збирається зменшити ставку податку на прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров збирається зменшити ставку податку на прибуток

1077
Уряд Миколи Азарова має намір закласти в проекті державного бюджету на 2013 рік надання податкових пільг реальному сектору економіки, порахувавши, що їх загальний рівень потягне на 71 млрд грн.
Про це М.Азаров заявив, виступаючи на засіданні уряду.
"Загальний інвестиційний ресурс, що залишається в 2013 році в реальній економіці, завдяки податковим стимулам досягне в наступному році майже 71 млрд грн", - сказав М.Азаров.
Зокрема, ставка податку на прибуток буде зменшена з 21% до 19%. Крім того, для суб'єктів індустрії програмної продукції ставка податку на прибуток становитиме лише 5%.
"Продовжиться застосування податкових пільг з податку на прибуток, який інвестується в енергозбереження", - додав Азаров.
Одночасно в бюджеті-2013 будуть закладені податкові пільги для підприємств легкої промисловості, судно-, літакобудування, а також підприємств машинобудування для АПК.
У Міністерстві фінансів України оцінюють ефект для товаровиробників від зниження податків в 2012 році на рівні 62 млрд грн.
Про це заявив міністр фінансів України Юрій Колобов під час наради з питань підтримки реального сектору економіки під головуванням Президента України Віктора Януковича, яка проходила в Дніпропетровську у вівторок.
6 вересня Верховна Рада схвалила в цілому Закон "Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць".
Відповідно до закону, пільги надаватимуться, якщо загальна кошторисна вартість інвестиційного проекту перевищує суму, еквівалентну: 3 млн євро - для суб'єктів великого підприємництва; 1 млн євро - для суб'єктів середнього підприємництва; 500 тис. євро - для суб'єктів малого підприємництва;
Крім того, кількість створених нових робочих місць для працівників, які безпосередньо задіяні у виробничих процесах, повинна перевищувати: 150 - для суб'єктів великого підприємництва; 50 - для суб'єктів середнього підприємництва; 25 - для суб'єктів малого підприємництва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас