Китай впевнений, що зможе зберегти стабільне зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай впевнений, що зможе зберегти стабільне зростання економіки

161
Китай впевнений, що зможе подолати всі перешкоди і зберегти стабільне зростання економіки, заявив прем'єр Держради КНР Вень Цзябао.
Виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Тяньцзіні, він заявив, що КНР буде приділяти більше уваги забезпеченню стабільного економічного зростання.
За його словами, Китай продовжує дотримуватися далекоглядної бюджетної політики та розумної кредитно-грошової політики.
Китай вжив заходів, спрямованих на стабілізацію експорту, а також зробив серію кроків для стимулювання внутрішнього попиту, відзначив Вень Цзябао.
Зростання китайської економіки сповільнилося в другому кварталі 2012 року шостий квартал поспіль - до 7,6% в річному вирахуванні - найнижчого рівня з першого кварталу 2009 року. За статистичними даними, опублікованими в понеділок, темпи збільшення промвиробництва в КНР сповільнилися в серпні до мінімуму за 3 роки - 8,9% в річному вирахуванні, обсяг експорту збільшився на 2,7%, імпорту - впав на 2,6%.
Минулого тижня китайський уряд схвалив низку великих інфраструктурних інвестиційних проектів, покликаних прискорити зростання економіки країни, в тому числі 25 нових проектів в залізничній сфері загальним обсягом близько 800 млрд юанів ($127 млрд), а також план будівництва більше 2 тис. кілометрів доріг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас