Українці не хочуть досліджувати своє здоров'я, навіть безкоштовно - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не хочуть досліджувати своє здоров'я, навіть безкоштовно - МОЗ

972
Майже половина українців не хочуть досліджувати стан свого здоров'я навіть під час безкоштовних оглядів, які Міністерство охорони здоров'я організовує за місцем їхнього проживання.
Про це заявив завідувач відділу профілактики ендокринних захворювань Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії МОЗ України Володимир Паньків у вівторок на прес-конференції в УКРІНФОРМі.
"Досвідчені лікарі часто виїжджають для безкоштовного профілактичного огляду у найвіддаленіші містечка і селища України. Натомість більше 40% українців не бажають знати про свій рівень цукру чи артеріальний тиск", - сказав Паньків.
За його словами, наші співвітчизники, на відміну від європейців, не звикли проходити регулярні медичні огляди, внаслідок чого лікарі часто виявляють у них небезпечні захворювання занадто пізно.
Паньків наголосив, що неінфекційного захворювання можна легко уникнути завдяки регулярним перевіркам стану здоров'я.
У цьому контексті інший учасник прес-конференції член робочої групи МОЗ української програми "Здоров'я - 2020" Тетяна Грузєва зазначила, що цей документ вперше передбачає орієнтацію служби охорони здоров’я на профілактику, а не лікування. В основі цієї програми лежить не технологічна модернізація медицини, а в основному популяризація здорового способу життя та заохочення населення проходити щорічні медичні огляди.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас