В аеропорту Бориспіль застрягло близько 500 пасажирів через страйки Lufthansa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорту Бориспіль застрягло близько 500 пасажирів через страйки Lufthansa

570
В аеропорту "Бориспіль" застрягли майже п'ять сотень пасажирів. Всі вони придбали квитки на рейси німецької авіакомпанії Lufthansa, чиї працівники напередодні оголосили цілодобовий страйк. Сьогодні з Борисполя повинні були вилетіти 5 літаків цієї компанії.
Втім, злетить тільки один - о 14:10 на Франкфурт. Пасажири інших рейсів змушені обмінювати свої квитки. Тим, хто летів до Європи, пощастило більше, - вже сьогодні вони зможуть покинути Україну літаками іншого авіаперевізника.
Ті ж, хто в Німеччину повинен був летіти транзитом, затримаються в аеропорту до завтра. Напередодні на сайті компанії Lufthansa з'явилася інформація про скасування рейсів. Незважаючи на це, не всі пасажири знали про страйк: деякі просто не поцікавилися, інші телефонували в авіадовідки аеропорту, але там отримали неточну інформацію. Тепер пасажири обмінюють свої квитки.
Бортпровідники авіакомпанії сьогодні не вийдуть на роботу третій раз за останні 2 тижні. Цей страйк - цілодобовий, поки він найтриваліший. Сьогодні Lufthansa скоротила дві третини всіх запланованих авіасполучень.
Всього авіаперевізник планував здійснити 1800 рейсів. З них скасували 1200, а це означає, що близько 100 тисяч пасажирів можуть застрягти в аеропортах. Стюардеси і стюарди вже страйкували на аеродромах Франкфурта, Берліна і Мюнхена. З півночі частково паралізований рух у всіх аеропортах Німеччини.
Компанія намагається залагодити ситуацію. Всі пасажири, чиї рейси скасовані, повинні отримати смс або електронний лист з повідомленням про альтернативу. Також Lufthansa за власні кошти постарається пересадити пасажирів в літаки своїх дочірніх фірм або навіть конкурентів.
Персонал Lufthansa обіцяє піклуватися про пасажирів в аеропортах і забезпечити їх харчуванням. Чому страйкують бортпровідники? Боротьба між Lufthansa і профспілкою УФО (Незалежна організація бортпровідників), що представляє інтереси бортпровідників авіакомпанії, триває вже майже рік. Профспілка вимагає збільшення оплати на 5%, а також відмови від заснування дешевих авіаліній, так як це означає нижчу оплату для провідників. У той же час німецька преса зазначає, що оплата стюардів Lufthansa вища, ніж працівників інших німецьких авіаліній. Звичайні бортпровідники заробляють від 30 тисяч до 64 тисяч євро на рік.
Персонал з великим стажем роботи, який відповідає за безпеку в салоні літака і літає по Європі і міжконтинентальними рейсами, отримує від 70 тисяч євро на рік. Експерти до останнього моменту мали слабку надію, що сторони знайдуть спільну мову. Втім, великого хаосу сьогодні так і не вдалося уникнути.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас