Знову про гроші.... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знову про гроші....

584
Банківський депозит у нашій країні є найпоширенішим фінансовим інструментом збереження і примноження заощаджень. І, незважаючи на різні очікування, населення довіряє банківській системі країни. Тим більше, що держава докладає зусиль для підтримання довіри, як до державних, так і до комерційних банків. У цьому році був прийнятий Закон України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", який посилює захист вкладників. До того ж, збільшено розмір гарантованої суми відшкодування з 150 тис гривень до 200 тис гривень.
Позиція держави зрозуміла: вона зацікавлена, щоб банки могли набрати достатню ресурсну базу для кредитування економіки. Сьогодні основним джерелом пасивів для банків є саме кошти населення. Але будь-яка людина, розміщуючи гроші у банку, переслідує свої цілі: хтось хоче зберегти до якогось заходу або події, хтось відкладає гроші дітям на навчання, хтось має достатній дохід, щоб використовувати тимчасово вільні кошти як додаткове джерело доходу і воліє жити на відсотки. Звідси і різноманітність пропозицій. Як зазначає начальник управління розвитку роздрібного бізнесу АКБ "ІНДУСТРІАЛБАНК" Сергій Писаренко: "Якщо Ви, наприклад, зацікавлені, щоб деяка сума приносила Вам гроші кожен місяць, то обираєте депозитну програму з щомісячною виплатою відсотків. Хоча за такими вкладами процентна ставка може бути незначно нижче, ніж по вкладах з виплатою у кінці терміну. В ІНДУСТРІАЛБАНКу за вкладом з виплатою у кінці терміну його дії ставка на 6 місяців складає 17% річних у гривні, а за вкладом з виплатою щомісяця при розміщенні на той самий строк ставка - 16,5% річних у гривні".
Для тих, хто накопичує кошти і готовий розміщувати їх на депозит від півтора року і більше діють інші програми. "В ІНДУСТРІАЛБАНКу таких вкладів два - "Скарбничка" і "Майбутнє дитини". Обидва, до речі, дають можливість поповнення внеску. Виплата за такими депозитами відсотків здійснюється наприкінці терміну їх дії, самі ж відсотки нараховуються і щоквартально додаються до основної суми вкладу", - коментує Сергій Писаренко.
Звичайно, не всі громадяни готові довірити банкам кошти на тривалий термін і віддають перевагу коротшому терміну розміщення. Для них банки розробляють різні умови. "Ми пропонуємо клієнтам можливість розміщення коштів на депозиті на термін один, два, три місяці і більше. Відсоткова ставка за такими строками нижча, ніж на рік, тим не менш, зараз вона дуже приваблива - 15% річних у гривні на термін 1-2 місяці по вкладу з виплатою відсотків у кінці терміну дії договору. Є вклад з щомісячною виплатою відсотків, однак ставка на термін 2-3 місяці у гривні складає 10,5% і 15,5% річних у гривні відповідно. А з кінця серпня ми пропонуємо клієнтам можливість розміщення на термін два тижні - під 14% річних у гривні. Це і можливість мати доступ до засобів у більш короткому терміні і при цьому отримати дохід вище, ніж за депозитом до запитання або поточним рахунком", - відзначає фахівець ІНДУСТРІАЛБАНКу.
На що ще варто звернути увагу крім термінів, умов виплат і можливостей поповнення? Для багатьох значно зручніше отримувати відсотки, а після закінчення терміну вкладу і саму суму депозиту, на платіжну картку. "Це, по-перше, дає можливість отримати кошти не лише у банку, але і у будь-якому банкоматі по завершенні договору, а по-друге, використовувати платіжну картку як платіжний інструмент, розраховуючись нею у торговельних мережах та використовуючи весь спектр переваг "пластику", - коментує Сергій Писаренко, - І, безумовно, варто вивчити всі умови програми лояльності для постійних вкладників. Приміром, наші вкладники при переоформленні депозиту протягом 10 днів можуть розраховувати на додаткові 0,5% річних до діючої ставки. Такий же бонус діє для всіх, хто отримує заробітну плату на платіжну картку банку, а також пенсіонерів. І цей бонус при додаткових умовах може бути вище - до 1-1,2%, для депозитів у валюті розмір бонусу коливається у межах 0,25% -0,6%", - додає банкір.
Для тих же громадян, хто над всіма валютами надає перевагу золоту, банки пропонують розміщення депозитів у золоті. "Депозит у золоті може бути оформлений як з фізичною поставкою, так і без неї. Тобто Ви можете придбати злиток і оформити депозит, а можете придбати безготівково золото, яке буде зараховано на металевій депозитний рахунок. Відсоткова ставка коливається у межах 1,5% -3% річних залежно від терміну, який може бути 3, 6 і 12 місяців", - коментує Олег Моісеєнко, Помічник Голови Правління АКБ "ІНДУСТРІАЛБАНК". У цілому вибір можливостей для розміщення коштів великий, адже можна оформити відразу декілька вкладів і використовувати переваги кожного з них. Головне - грамотно обрати банк.
Єгор ЄРЬОМЕНКО
Довідка: АКБ "ІНДУСТРІАЛБАНК" (м. Запоріжжя) є середнім банком, заснований в 1990 р. Банк має ліцензію НБУ № 126 від 12.10.2011 р. Інформація надана на правах реклами. Мережа філій та відділень Банку налічує 55 точок продажу в 29 містах України. Телефон цілодобової підтримки клієнтів (безкоштовно по Україні зі стаціонарних тел.) - 0 800 50 35 35.
Київська філія: вул. Кутузова, 18/7
тел.: 206 9806, 206 9816
Відділення № 1 ул. 40-річчя Жовтня, 50
тел.: 524 7565, 257 8953
За матеріалами:
Індустріалбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас