Тігіпко вважає, що в падінні гривні винні працівники Lufthansa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає, що в падінні гривні винні працівники Lufthansa

Валюта
14404
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко впевнений, що ситуація на валютному ринку стабілізується протягом 2-3 днів.
"Буквально 2-3 дні - і ситуація стабілізується. Найголовніше, щоб люди під час цього нічого багато не втратили. Через 3-4 дні готовий зібрати прес-конференцію, якщо буде протилежна ситуація", - заявив Тігіпко.
Він підкреслив, що добре володіє ситуацією і чітко знає, що буде відбуватися на міжбанківському і валютному ринках.
"Той, хто зараз встигне продати валюту, - той заробить, той, хто купить валюту, - той втратить", - сказав Тігіпко.
Тігіпко ще раз повторив, що сформована ситуація триватиме не більше 2-3 днів, оскільки він знає про наявні у Національного банку України інструменти, з одного боку, і, з іншого боку, - він знає про макроекономічні показники, які в жодному випадку не дозволять дестабілізувати ситуацію.
"Говорячи про курсову проблему, яка виникла, скажу відверто, що (вона) виїденого яйця не варта", - заявив Тігіпко.
Віце-прем'єр пояснив, що ситуація, яка склалася, пов'язана з двома факторами, які носять суб'єктивний характер.
"Перша - вихідний в США, не змогли отримати ту валюту, яка приходила практично щодня, - утворився невеликий дефіцит... Друга позиція - застрайкували працівники авіакомпанії Lufthansa, яка є основним валютним перевізником", - розповів Тігіпко.
Він пояснив, що Lufthansa не поставила необхідну кількість готівки, що призвело до утворення невеликого дефіциту.
"Третя позиція - Національний банк рефінансував кілька комерційних банків. Ліквідність була 14-15 млрд гривень на ринку, а стала - 25 млрд гривень, і відразу ж ці гроші були викинуті на валютний ринок. Деякі банки почали розгойдувати, і явно є політичне розгойдування цієї справи", - продовжив Тігіпко.
Віце-прем'єр підкреслив, що ситуація швидко стабілізується, свідченням чого є те, що НБУ навіть не пішов на те, щоб був введений якийсь відсоток обов'язкового продажу валюти, оскільки немає ніякої необхідності для цього.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас