Останній шанс для Nokia - нова Lumia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Останній шанс для Nokia - нова Lumia

2910
Nokia представила новий смартфон. Він виглядає вражаюче: мабуть, це перший справді яскравий гаджет, розроблений під Windows 8.
Lumia 920 оснащена камерою на 8,7 мегапікселя і дорогою оптикою. Дисплей на 4,5 дюйма, за запевненнями менеджменту Nokia, перевершує всі існуючі аналоги, у тому числі Apple Retina Display, за чіткістю зображення. Роздільна здатність екрану - 1024 на 768 пікселів проти 960 на 480 пікселів у Apple iPhone 4, але тут, звичайно, потрібно зробити поправку на розмір дисплея.
Ще одна важлива особливість Lumia 920 - програма Nokia Maps. Цей ексклюзивний софт включає в себе елементи "зміненої реальності". Якщо навести камеру на об'єкт, програма автоматично зробить пошук і видасть інформацію про нього. Ну і, звичайно ж, не обійшлося без наймоднішої ідеї сезону - системи бездротової підзарядки.
Nokia не зуміла створити свою ОС. Співпраця з Microsoft для фінів - останній шанс повернути позиції на ринку. Якщо говорити про недоліки смартфона, то це, в першу чергу, порівняно слабкий процесор. Замість чотириядерних рішень, прийнятих на озброєння конкурентами, фіни використовують двоядерний Qualcomm's 1.5GHz Snapdragon S4.
Втім, в Nokia вважають продуктивність кристала достатньою для потреб Lumia 920, а вибір мотивують низьким енергоспоживанням. Щоб переконати потенційних покупців у перевагах гаджета, Nokia зробили акцент на його зовнішньому вигляді. Серед доступних кольорів корпусу не тільки сірий, але ще червоний і жовтий. Для економних випущена трохи "урізана" версія телефону - Lumia 820.
Експерти розмірковують про те, чи стануть Lumia нової лінійки останньою спробою Nokia повернути собі колишнє благополуччя. Два з половиною роки тому померла операційна система Symbian.
З тих пір капіталізація компанії впала на 92%. Споживачі переключилися на Android і iOS. У той же час новий партнер фінів, Microsoft, не зміг добитися широкого поширення пристроїв на мобільному Windows. Nokia спробувала відвоювати ринок самостійно, але її спроби створити нову ОС Maemo, або MeeGo, нікому не були цікаві. Минулого тижня компанію ледь не виключили з індексу Euro Stoxx 50. Ще однієї помилки інвестори їй не пробачать.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас