Пинзеник: долар до виборів будуть втримувати за рахунок золотовалютного резерву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: долар до виборів будуть втримувати за рахунок золотовалютного резерву

Валюта
3543
Колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник прогнозує втримання Національним банком курсу гривні на нинішньому рівні до виборів Верховної Ради за рахунок витрачання золотовалютних резервів.
"Очевидно, що вони будуть намагатися тримати гривню втратою резервів, і до кінця виборів я не очікую якихось стресів (з точки зору динаміки курсу)", - повідомив Пинзеник. При цьому екс-міністр не зміг спрогнозувати, яким буде курс гривні після виборів парламенту.
Пинзеник висловив стурбованість тим, що зараз зусилля влади спрямовані на втримання курсу гривні, а не на усунення причин, які спричинили девальвацію.
"Що турбує: йде боротьба з наслідками замість усунення причин. Тож вчорашні події показали, що проблеми прориваються на поверхню, тому що вони є і вони не вирішені", - підкреслив він.
На думку колишнього міністра, спроби втримання курсу гривні до виборів за рахунок золотовалютних резервів помилкові.
Як повідомляло агентство, президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко допускає девальвацію гривні на 30% і більше.
4 вересня гривня на міжбанку різко девальвувала (на 4,5 коп. до 8,1750 UAH/USD), причому у фінальній частині торгів котирування досягали рівня 8,1780-8,1900 UAH/USD.
Національний банк у цей день не виходив з інтервенціями на міжбанк.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас