Греків змушують працювати 6 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греків змушують працювати 6 днів

1142
Основні європейські кредитори Греції вимагають від уряду країни ввести шестиденний робочий тиждень: це ще одна умова для отримання чергового траншу фінансової допомоги, пише газета The Guardian.
Така вимога міститься в листі, що "випадково потрапив" в розпорядження журналістів, від "трійки" кредиторів країни: Європейської комісії, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду. Чиновники в листі висловили думку, що Греція потребує радикальних реформ ринку праці. Зокрема, кредитори наполягають на тому, щоб мінімальна заробітна плата була скорочена до такого рівня, при якому працівники повинні бути присутніми на роботі повний день з метою отримати гарний заробіток.
Після тривалої затримки з виконанням вимог кредиторів через незрозумілу політичну ситуацію в Греції, ЄК, ЄЦБ і МВФ повернуться до Афін з метою з'ясувати, як дотримуються умови щодо надання фінансової допомоги. В наступному місяці вони повинні зробити висновок, що визначить, чи залишиться Греція в зоні євро.
У листі, який було надіслано минулого тижня грецькому міністерству фінансів і міністерству праці, в тому числі вимагається продовжити робочий тиждень.
"Захід: збільшення гнучкості робочого графіка, збільшення максимального числа робочих днів до шести на тиждень для всіх секторів", - йдеться в листі.
Також пропонується введення мінімального періоду відпочинку між робочими днями 11 годин і можливість двотижневої відпустки на рік.
У той же час, як стало відомо в середу, міністерство фінансів Греції має намір зажадати від Німеччини компенсацію за нацистську окупацію під час Другої світової війни.
За словами заступника міністра фінансів країни Христоса Стайкураса, міністерство перевіряє дані та збирає архівні матеріали, щоб вперше за 70 років зажадати компенсацію від Німеччини. Згідно з підрахунками спецкомісії грецького Мінфіну, Німеччина, як і раніше, винна Афінам близько €7,5 млрд, пише інтернет-видання Digital Journal.
"Німецькі репарації - це складне питання з юридичної точки зору, яке повинно розглядатися на міжнародному рівні відповідно до норм міжнародного права", - наводить слова Стайкураса під час засідання парламенту Греції "Інтерфакс".
Під час Другої світової війни Греція була змушена давати фінансові кошти в борг нацистській Німеччині, і вони не були повернуті Афінам. Тим часом Конституційний суд ФРН ухвалив у 2006 році, що Берлін не повинен виплачувати компенсації особам за злочини, вчинені нацистами під час Другої світової війни.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас