Баррозу хоче відокремити від ЄЦБ функції банківського нагляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу хоче відокремити від ЄЦБ функції банківського нагляду

156
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу вважає доцільним відокремити від Європейського центрального банку (ЄЦБ) функцію банківського нагляду. Про це повідомляє прес-служба Представництва Євросоюзу в Україні з посиланням на статтю Ж.Баррозу, опубліковану проектом Project Syndicate.
"Криза чітко показала недоліки існуючої системи нагляду за діяльністю банків", - пояснює в статті голова Єврокомісії. На його думку, в Євросоюзі, а "особливо в єврозоні", слід "створити загальноєвропейський орган нагляду".
Пропозиція Ж.Баррозу полягає в створенні єдиного регулятора з фінансових послуг. При цьому ЄЦБ повинен буде залишитися на чолі нового механізму ЄС щодо контролю за діяльністю банків, але функція здійснення банківського нагляду повинна бути повністю відокремлена від грошово-кредитної відповідальності ЄЦБ.
За оцінками Ж.Баррозу, в нинішній ситуації "використання коштів платників податків... для порятунку банків призводить до ослаблення державних бюджетів". При цьому самі банки "все частіше прагнуть уникнути ризику, припиняючи кредитування бізнесу", а це "ще сильніше підриває економіку".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас