Україна перестрибнула на 9 позицій вгору у рейтингу конкурентоспроможності країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна перестрибнула на 9 позицій вгору у рейтингу конкурентоспроможності країн

665
Україна посіла 73-є місце в підсумковому рейтингу конкурентоспроможності країн, оприлюдненому Світовим економічним форумом. Таким чином, наша країна за рік піднялася на дев'ять позицій.
Як повідомляє радіо "Свобода", на пострадянському просторі Україна, як і раніше, відстає від Казахстану і Росії, які в цьому звіті зайняли, відповідно, 51-е і 67-е місця. При цьому Казахстан за рік перемістився в цьому рейтингу на 21 позицію вгору, тоді як Росія - на одну позицію вниз.
У той же час, четвертий рік поспіль рейтинг очолює Швейцарія. Сингапур залишається на другій позиції, на третій - Фінляндія, яка в рейтингу обігнала Швецію. Ці та інші країни Північної і Західної Європи домінують у першій десятці: Нідерланди посідають п'яте місце, Німеччина - шосте, Великобританія - восьме. У США сьоме місце, а Гонконг і Японія - на дев'ятому та десятому, відповідно.
Всього в рейтингу 144 країни. Визначаючи конкурентоспроможність як набір інститутів, політичних заходів і факторів, що впливають на рівень продуктивності країни, Світовий економічний форум розраховує рейтинг на основі комбінації загальнодоступних і власних спеціалізованих даних за 12 вимірами - складовими конкурентоспроможності, які разом є всеосяжною оцінкою конкурентоспроможності економіки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас