Рентабельність європейських банків залишається під пресингом кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рентабельність європейських банків залишається під пресингом кризи

186
Показник рентабельності компаній європейського банківського сектора продовжить залишатися під пресингом боргової кризи в регіоні, в результаті якого спостерігається спад клієнтської активності, а також на тлі посилення конкуренції, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву Юргена Фішена, який є одним з двох головних виконавчих директорів Deutsche Bank AG.
Тиск на показник рентабельності та вимоги до достатності капіталу "тепер є нормальними речами", сказав Ю.Фішен на банківській конференції, організованій Handelsblatt.
"Майбутнє банківського сектора не може будуватися за рахунок очікувань різкого зростання можливостей щодо вирішення проблем у короткостроковій перспективі. Ми наполегливо рекомендували б розраховувати на вперту волатильність в найближчі роки", - сказав він.
Боргова криза в Європі змусила європейські банки переглянути свою діяльність на внутрішньому ринку.
"З одного боку, банки стоять окремо від ф'ючерсних ринків, на яких спостерігається зростання. З іншого - судячи з параметрів ризиків, концентрація на внутрішньому ринку є дуже ризикованою моделлю, так як знижується диверсифікація ризиків", - додав голова Deutsche Bank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас